24 Aralık 2020 Perşembe

Kapılarınızın rengini değiştirin

Evinizde küçük iyileştirmeler yapmak, ruhunuz için her zaman iyi bir hareket olacaktır. Birkaç eşyayı taşımak, belki yeni eşyalar satın almak, çiçeklerle donatmak, kapı ve pencerelerinizin rengini değiştirmek gibi küçük hareketlerle evinizin havasını değiştirmek mümkün.

Kapılarınızın rengini değiştirin
İç kapılarınız ahşap veya Amerikan kapı modellerinde ise rengini rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ahşap kapı boyası ile istediğiniz rengi seçebilir ve evinize bambaşka bir ambiyans kazandırabilirsiniz.

Kapılar nasıl boyanır?
Kapılarınızı su bazlı ahşap boya ile boyayabilirsiniz. Kapılarınız cilalı ise önce zımpara yapılması gerekir. Zımparalandıktan sonra boya uygulama aşamasına kolaylıkla geçilebilir. Kapılara istediğiniz tüm renkleri uygulayabilirsiniz.

Farklı uygulamalardan ilham alın
Kapıları tek bir renge boyayabilir veya küçük detaylarla daha da güzelleştirebilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullanılan şablonları kullanarak ev kapılarınızda desenler çizebilirsiniz. Düz renk üzerine istediğiniz deseni uygulayabilirsiniz. Kapılarınızı boyamadan bile desen uygulaması ile direkt olarak farklı bir hava yakalayabilirsiniz.


Pencerelerin rengini değiştirerek içerideki ve dışarıdaki havayı değiştirin
Ahşap pencereleriniz varsa ahşap boya ile rengini değiştirmek mümkündür. Cilalama işlemini pencereleri yenilemek ve onarmak için de uygulayabilirsiniz. Deseni pencerelerinize de uygulayabilirsiniz. Yaşadığınız apartman veya sitenin dış cephede standart olma kuralları varsa bu işlemleri sadece içten yaparak harika bir görüntü elde edebilirsiniz.

Boya nasıl seçilir?
Evinizin genel havasına uygun renk ve motifleri seçebilirsiniz. Tarzınızı yansıtan ve destekleyen renkleri seçmek, bütünlüğe ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Koridora bakan kapıların yanlarını tek renk boyarken, odaya bakan yanları başka renklerde boyamak gibi standart dışı bir seçim de yapabilirsiniz.

Ahşabın doğal renginden uzaklaşamaz, kapı ve pencerelerinizi pastel, rustik veya neon renkler kullanarak yenileyebilirsiniz. Önemli olan detay evin her yerinde bütünlüğü sağlamak ve doğru stili yakalamaktır. Böylece her yenilik kendini daha iyi gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder