7 Aralık 2020 Pazartesi

Çocuk Oyun Alanları Nasıl Olmalıdır ?

Günümüzde çocuklar kendilerini cep telefonlarına, tabletlere ve bilgisayarlara adadılar. Artık bebekler bile teknolojik cihazlarla vakit geçiriyor. Bu çok vahim bir durum. Bu araçlar Amigurumi hem sağlık hem de psikoloji açısından çok zararlıdır. Bu durumda annelerin ve babaların büyük görevleri vardır. Çocuklarının daha sağlıklı büyümesi için onlarla zaman geçirmeli, oyun oynamalı, oyun alanlarına götürmelidirler.
Şehirleşme çok yoğun ve aileler güvenlik nedeniyle çocuklarını kapının önüne bırakamıyor. Özellikle büyük şehirlerde çocuklar evlerde büyüyor. Bunun için şehir planlamasında yeşil Amigurumi Oyuncak alanlara ve oyun alanlarına büyük önem verilmelidir. Bu alanlar çocukların fiziksel gelişimine, sosyalleşmesine ve yaratıcılığına fayda sağlar.

Çocuk Oyun Alanları Nasıl Olmalıdır? 1. Çocuk Parkları


 
Bunlar her El İşi mahallede yeterli olmalı. Okul öncesi çocukları bu alanlardan kolaylıkla yararlanabilmelidir.

2. Oyun Alanları
6-14 yaş grubundaki çocuklara hizmet vermelidir. Spor ve fiziksel hareketlere uygun alanlar bulunmalıdır.

3. Kapalı Oyun Grupları

Kış günleri için çocukların enerjilerini atabilecekleri oyun alanları olmalıdır. Bu alanlar genellikle alışveriş merkezlerinde bulunur. Bu alanlar sayesinde çocuklar kışın enerjilerini dışarı atabilirler.

4. Evde Oyun Alanları


 
Evde çocukların rahatlıkla oynayabileceği alanlar oluşturulmalıdır. Özellikle çocuk odasında, olasılıklar dahilinde oyuncakları için bir yer ve onları oynayabilecekleri bir alan oluşturulmalıdır.

Oyun alanları küçük ve büyük çocukların yaş gruplarına göre ayrılmalıdır. 6 yaşından büyük çocuklar daha hızlı hareket ederken, küçük çocuklar zarar görebilir.

Çocuklar İçin Oyun Alanları Oyun oynamak, bir çocuğun hayatında yemek yemek ve içmek kadar önemlidir. Çocuk oyun yoluyla hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirir. Bu nedenle yetişkinlerin çocuklarının oyun, oyun alanları ve oyuncaklarla görevleri vardır. Çünkü küçük bir çocuk kendisi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemez.
Aileler çocuklarını iyi tanımalı.

İlgi alanlarını bilmeli. Çocukları için oyun alanları seçmeli.
Çocuğun parkta veya evde oynarken oyunu bitirmesine izin verilmelidir. Oyun çocuk için ciddi bir iştir ve bir anda bitirilmesi istenmemelidir.
Oyun sırasında çocuk kendi kurallarına göre hareket etmelidir. Müdahale edilmemelidir.
Oyuncak ve oyun alanları çocuğun yaşına ve gelişimine göre seçilmelidir.
Çocuklar oyuncaklarına kolayca erişebilmelidir. Yüksek yerlere yerleştirilen oyuncaklar da kazalara neden olabilir.

Çocuk Oyun Alanları Nasıl Olmalıdır? Kiminle ve hangi oyuncaklarla oynayacağı konusunda çocuğa baskı yapılmamalıdır. Özellikle cinsiyet ayrımcılığı yapılmamalıdır. Kızların kız, erkek ve erkek çocuklarla oynamaları gerektiği mantığı yanlış. Çünkü çocuk, eğitim hayatı boyunca farklı cinsiyetlerle birlikte devam edecektir. Zamanla çocuk, ilgi alanlarına göre kiminle oynayacağına karar verecektir.
Çocuğun oyun alanı, oyun malzemeleri çocuğa uygun olmalı, çocuk kendi oyuncağını ve oyun alanını seçmelidir. Çocuk oyun oynayarak büyür ve gelişir. Bu asla unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder